El poeta surienc Salvador Perarnau serà recordat avui en un acte commemoratiu dels 125 anys del seu naixement al barri del Fusteret, en l´inici d´una sèrie d´activitats que es desenvoluparan en els propers mesos per divulgar la seva obra. Avui també s´estrenaran els nous apartats del web dedicat a Perarnau, amb més de 400 documents i enllaços.

Salvador Perarnau i Canal va néixer el 13 de desembre del 1895 a la casa familiar de Cal Cabo, al barri del Fusteret. L´acte d´avui tindrà lloc a les 11.30 h davant de la casa natal, amb una ofrena, una lectura, parlaments i l´estrena de l´espectacle Polsim d´or, basat en alguns dels seus poemes més coneguts, de la companyia Crea Moviment. Per assistir-hi cal inscriure´s a www.suria.cat/recintes.

L´acte serà retransmès en directe a través del canal de l´Ajuntament de Súria a YouTube per tal de facilitar el seu seguiment sense necessitat de ser-hi presencialment. D´altra banda, la circulació de vehicles pel barri del Fusteret romandrà tallada mentre duri l´acte, i les entrades i sortides de la vila s´hauran de fer a través de l´accés nord de la variant de la carretera C-55.

Amb motiu de l´efemèride s´ha restaurat la placa instal·lada a la façana de la casa natal l´any 1966. El proper aniversari tindrà lloc el 9 de gener, en què s´escauran els 50 anys de la mort de Perarnau.