El Vibra Festival de Manresa tornarà l'estiu de 2021. Entre els primers artistes confirmats hi ha Oques Grasses, Zoo, Ciudad Jara, Smoking Souls, els Amics de les Arts i Lágrimas de Sangre, que encapçalaran sis de les onze jornades previstes de concerts.

En paral·lel, ha avançat el director de Casa de la Música de Manresa, Dani Castellano, s'apostarà perquè artistes emergents i de proximitat hi puguin també tenir cabuda. Tot i les incerteses de la pandèmia, els organitzadors treballen amb un "escenari" similar al de l'estiu de 2020. Per tant, els concerts es faran al recinte exterior del Palau Firal i amb un aforament màxim de 800 persones. Les entrades ja estan a la venda.

El segon Vibra espera superar els números de l'estrena, que va comptar amb més de 3.000 espectadors. Mig any després, la Casa de la Música de Manresa i l'Ajuntament ja han començat a escalfar els motors de la segona edició. Aquest dimecres s'ha presentat el cartell, que comptarà amb artistes de renom i vinculats al projecte de promoció musical de la capital del Bages. Així, entre els primers artistes confirmats i programats hi ha Zoo (18 de juny), Oques Grasses (19 de juny), Ciudad Jara (23 de juny), Smoking Souls (3 de juliol), els Amics de les Arts (9 de juliol) i Lágrimas de Sangre (17 de juliol). Les entrades per als sis concerts ja estan a la venda.

En total, ha especificat el director de Casa de la Música de Manresa, Dani Castellano, hi haurà 11 jornades de concerts. Es preveu, a més, que hi participin de teloners "artistes locals, tots de quilòmetre zero, per donar-los-hi una oportunitat", ha explicat.

Mateix format

Tot i la "incertesa" de com pot evolucionar la pandèmia, a hores d'ara l'organització ha començat a treballar amb la idea que el festival se celebri en les condicions que la primera edició, l'estiu de 2020. Així, es preveu que es faci a l'exterior del Palau Firal, amb els assistents separats per grups, i amb un aforament màxim de 800 persones.

Els artistes

Els caps de cartell presentats aquest dimecres tenen, tots ells, una relació estreta amb la Casa de la Música de Manresa. Zoo, que inaugurarà el festival i hi presentarà nou treball, ha fet 'stages' a Stroika. Oques Grasses, habituals també de la sala Manresa des dels seus inicis, també permetran als assistents fer un tast del proper treball que estan coent.

Per la seva part Ciudad Jara actuarà per la revetlla. Es tracta del projecte més personal de Pablo Sánchez, qui amb La Raíz havia fet de teloner de La Pegatina a Stroika. També mantenen vincle amb la sala, on ja han actuat, Smoking Souls i Lágrimas de Sangre. Com també els Amics de les Arts, que hi ha actuat diverses vegades.

Canvis a la Casa de la Música

El Vibra Festival arriba en plena transició per la Casa de la Música de Manresa. De la mateixa manera que ha passat a altres punts del territori, com Mataró, Girona i Lleida, i amb la voluntat d'apostar per una organització "més horitzontal", el projecte passarà a ser una cooperativa sense ànim de lucre i, per tant, sense la part privada que era Stroika.