Basada en l'exitosa obra teatral homònima del director, El padre està dirigida per Florian Zeller (París, 1979) i protagonitzada pels guanyadors d'Oscars Anthony Hopkins i Olivia Colman (The Crown). La cinta, mereixedora del Premi del Públic en el Festival de Sant Sebastià d'enguany, explica la història d'un home de 80 anys, mordaç i tossudament convençut de viure sol, que rebutja tots els cuidadors que la seva filla Anne intenta contractar perquè l'ajudin a casa. Anne està desesperada perquè ja no pot visitar-lo cada dia i veu que la ment del seu pare es deteriora.

Amb molt bones crítiques, que destaquen els excel·lents diàlegs entre Hopkins i Colman (el film no oblida els seus orígens teatrals), El padre ofereix una visió equilibrada i brutalment lúcida sobre els estralls de la demència abordant el gran dilema: què hem de fer quan els nostres éssers estimats es fan grans?

Aquesta pel·lícula commovedora, que provoca somriures, malgrat tot, però que, alhora, és profundament trista, va tenir una gran acollida a Sundance i premi en el certamen de Donostia. Les magnífiques interpretacions d'Anthony Hopkins i Olivia Colman eleven aquest primer treball darrera la càmera del reconegut i premiat escriptor que va decidir fer el salt del teatre a la pantalla per necessitat, com una continuïtat del que havia fet fins llavors. Zeller es va embarcar en una producció britànica per un únic motiu: quan va començar a imaginar la pel·lícula el rostre que va veure va ser el de l'actor gal·lès. «És quan vaig començar a escriure el guió en anglès, i no va ser fàcil perquè soc francès , era la meva primera pel·lícula i perquè estic parlant d'Anthony Hopkins».

Zeller, qui va viure una experiència similar quan tenia 15 anys quan una de les seves àvies, amb la qual s'havia criat, va començar a patir demència, destacava la «valentia» de Hopkins per explorar un «territori emocional difícil d'accedir» (i pel qual aspirarà a premis, segur) i la «màgia» de Colman: «És la millor actriu anglesa, la més gran. Impossible veure-la i no estimar-la».