El govern espanyol ha distingit a 32 personalitats i institucions de la cultura amb la Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts 2020. Així ho ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres a proposta del ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes. Es premia a títol pòstum al cantant de Jarabe de Palo Pau Donés i al dissenyador Andrés Sardá. Entre els guardonats també es reconeix al cantant català Manolo García, així com els actors Álvaro de Luna, Carlos Hipólito, Adriana Ozores, Antonio Resines i Emma Suárez, els directors de cinema Montxo Armendáriz i Álex de la Iglesia o la presidenta del Patronat de la Fundació Federico García Lorca, Laura García Lorca.

El guardó distingeix a les persones i entitats que hagin destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagi atorgat importants serveis al foment, desenvolupament o difusió de l'art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic.

Entre d'altres també es premia als músics Gustavo Dudamel i Hans Zimmer, la ballarina Sara Baras, la cantant i actriu Rosario Flores, el ballarí Antonio Canales i la Col·lecció de Cinema i Dret de l'editorial Tirant lo Blanch.