El Centru de Cabrianes va estrenar ahir aquest 2021 amb un concert de luxe que va fer vibrar de valent el públic assistent des del principi i fins al final, quan hi va haver uns llargs i sentits aplaudiments.

Amb una capacitat restringida a un màxim de 100 persones, que es van repartir en bombolles per la platea, el concert va començar amb una aplaudida introducció amb Manel Camp -piano-, Jordi Camp -contrabaix- i Lluís Ribalta -bateria- a l'escenari. I just després d'aquests primers aplaudiments, Manel Camp agafava el micròfon per donar les gràcies al públic per «haver vingut i donar suport a la cultura» per un concert que suposava l'inici d'un projecte que han engegat amb «molta il·lusió». Es tracta d'Amb cos i ànima i el mateix Camp ja avançava des de l'escenari que no comptarien amb el repertori que fan habitualment sinó que havien agafat clàssics del jazz amb «la idea d'apropar-lo al màxim de gent possible amb un format intimista». I llavors sí, la veu i quarta integrant de la formació, Gemma Abrié, sortia a l'escenari. I després d'agrair -tal com va fer repetidament al llarg de tot el concert- la presència del públic a la sala per posar rumb al segon tema de la tarda.

La primera part del repertori va ser un homenatge a Thelonius Monk amb la interpretració de temes com In Walked Bud, o Blue Monk, del qual ahir se'n va interpretar una versió traduïda al català. En aquesta primera part, Alié fins i tot es va atrevir a agafar el contrabaix -que durant la resta del concert va estar en mans de Jordi Camp- i quedar-se sola a l'escenari amb Manel Camp -al piano- per interpretar una de les peces.

Tot seguit, però, Jordi Camp i Lluís Ribalta van tornar a l'escenari del Centru per seguir amb el concert. I amb els quatre intèrprets dalt de l'escenari també hi va haver temps per l'anècdota del concert. Els tres músics es van disposar a interpretar una cançó mentre que Abrié es disposava a cantar-ne una altra. Després de la parada tècnica preceptiva, els quatre van tornar a anar a la una i van tancar la primera part del concert on també es van interpretar peces com Around Mgninght i Rhythm a ning.

I va arribar la segona part del concert. La primera de les cançons que va sonar des de l'escenari va ser Somewehere, una de les cançons del musical The West side History i després d'un altre sentit aplaudiment, Abrié anunciava ja l'última cançó de la tarda: My baby just care for me. Va ser però, un petit ensurt perquè just després de saludar, el quartet va continuar a l'escenari per interpretar una de les nadales més clàssiques: Les 12 van tocant amb l'acompanyament del públic. I just abans del comiat definitiu encara hi va haver temps per una última interpretació, la de Like somenone in love.