David Hernández Salazar, exalumne d'Elisava, l'Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, és el creador d'un nou instrument musical híbrid, el 'ludòfon', que combina corda, vent i percussió, i amb el qual es vol "desenvolupar" la sensibilitat musical dels més petits.

El projecte, que ha estat seleccionat en la primera convocatòria de l'Elisava crowfunding Challenge, busca "trobar la identitat musical a partir dels tres anys a través d'una metodologia innovadora basada en els colors", segons ha informat Elisava.

Per poder tocar l'instrument, s'ha desenvolupat una metodologia en la qual cada color equival a una nota musical a l'àrea de cordes i vent.Per treballar la percussió, l'instrument disposa d'una zona de cop greu i una altra de cop agut.

Els nens que accedeixin a l'instrument també podran "aprendre nocions bàsiques musicals com ara: afinar, amplificar i compondre".

L'instrument es complementa amb la Ludoteca Ludòfon, una eina educativa dissenyada per "potenciar la creativitat i descobrir les diferents expressions artístiques a partir dels tres anys d'edat". Gràcies a la convocatòria de l'Elisava Crowdfunding Challenge, actualment el ludòfon es pot adquirir a través d'una pàgina web creada expressament per a això.