Ara fa un any, quan des d'aquestes pàgines vam avançar les novetats del 2020, ningú imaginava que al cap de poc més de dos mesos hi hauria llibres aturats a les impremtes, llibreries tancades, teatres buits, cines clausurats, pel·lícules en espera de temps millors i festivals cancel·lats i que viuríem una eclosió de retransmissions en línia, concerts des dels balcons, conferències en streaming i que la vida s'aturaria com ho va fer, almenys a Catalunya, durant dos mesos i mig.

Però reincidim. Amb la voluntat de recuperar la normalitat, tornem a omplir aquestes pàgines de recomanacions sobre allò que ha de passar el 2020. Esteve Soler (sèries i cinema), Pep Corral (discos) i Toni Mata i Riu (exposicions, llibres i teatre) ens conviden a conèixer algunes de les propostes de les quals se'n parlarà a bastament en els propers mesos.

En el camp de la música, la incertesa penja sobretot en els festivals i els concerts en directe, molts dels quals van quedar cancel·lats en el seu moment amb la promesa de poder-se celebrar aquest any. Les sèries arribaran als nostres televisors en la mesura que ja s'haguessin rodat o hagin pogut fer-ho malgrat les mesures sanitàries. Les pel·lícules es projectaran els cines si no han de tornar a tancar, però segur que cada cop hi haurà més migració cap a les plataformes. També el teatre resa perquè no es tanquin les sales, i els museus estan una mica més tranquils perquè surten ben parats de les restriccions. I de llibres, segur que no en faltaran.