La Plana de l'Om acollirà dimecres que ve, 20 de gener (19 h), la presentació de les obres finalistes del 21è Premi Joaquim Amat-Piniella, que comptarà amb la presència de dos dels tres finalistes, Àlvar Valls, autor de l'obra Entre l'infern i la glòria i Sebastià Alzamora, autor de Reis del món. També de Josep Lluch, editor de Proa, que llegirà un text de l'autor de Tots els camins, Joan Francesc Mira. La cerimònia de lliurament està prevista també a la Plana, el dia 23 de febrer.

Per assistir-hi, cal reservar localitat a través de la web del Kursaal o bé a les taquilles del teatre. L'acte es podrà seguir en directe a través del YouTube de Manresa Cultura.

El premi està convocat conjuntament per Òmnium Bages-Moianès i l'Ajuntament de Manresa i està destinat a reconèixer una obra publicada que reflecteixi alguns dels moviments socials contemporanis. La dotació és de 2.000 euros. El jurat està format per Llorenç Capdevila (escriptor), Montserrat Caus (bibliotecària de la Biblioteca del Casino), Jordi Estrada (escriptor), Toni Mata (periodista de Regió7), Genís Sinca (escriptor i periodista) i Anna Vilajosana, periodista i presidenta d'Òmnium Bages-Moianès.