Tomàs Alcoverro (Barcelona, 1940) és un dels corresponsals més carismàtics del periodisme català. Les seves cròniques des de Beirut per a La Vanguardia han apropat milers de lectors a les convulsions de l'Orient Mitjà. En aquest llibre, el reporter fa memòria en conversa amb Plàcid-Garcia Planas.

No ha oblidat mai la primera vegada que va parlar amb el líder palestí Yasser Arafat: «No et rebia mai sol», explica. «El vaig entrevistar més vegades, al llarg dels anys, però aquell primer cop encara no ho podia saber. No el podies veure mai sol, mai t'atenia exclusivament a tu. Sempre tenia quatre, cinc, sis persones al seu voltant», recorda Alcoverro.

Tot està per dir és una conversa amena entre dos companys d'ofici amb moltes hores de bagatge, una trobada amistosa fruit d'un grapat d'hores de xerrada a través de skype durant la pandèmia, entre Barcelona i Beirut. Bussejant en el llibre, Alcoverro explica anècdotes tan divertides com el dia que va convidar l'aleshores desconegut García Márquez a fer una paella en un local de la platja de Badalona i rememora la por de ser segrestat que va sentir els anys 80 al Líban. Escrit en format d'entrevista, el llibre té la virtut de fer propera la vida d'un corresponsal de guerra que es declara pacifista.