El projecte MOU-TEatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social estrenarà dissabte (17.30 h), a la sala Els Carlins de Manresa, la seva darrera creació teatral basada en una greu problemàtica social: la violència de gènere. Com totes les obres que s'emmarquen en aquest projecte impulsat per la Cia. Sargantana, Els Carlins i l'Ajuntament, es tracta d'una creació col·lectiva que suma testimonis, vivències i anàlisi per encarar-nos a un repte que incumbeix a tothom.

Alba Rosa i Jordi Pérez, de la Cia. Sargantana, asseguren que «fer una proposta entorn de la violència de gènere amb un col·lectiu com el que ha format part del procés creatiu era necessari. Més enllà de les xifres, de les frases fetes i dels estereotips, què en sabem? Quants testimonis callats ens envolten? El fet és que cal una gran valentia per confessar-se víctima en un món que no ens vol escoltar, que fuig de la incomoditat. Aquest procés, més que mai, ens ha obligat a posar-nos davant del mirall i a acceptar la cruesa del que vèiem. Ens hem enfrontat a l'huracà i, com més avançàvem, més ens adonàvem de la seva magnitud: com més t'acostes al centre, més força té».

La funció es clourà amb un debat amb les persones que han participat en el procés creatiu. Cal reservar l'entrada a la web www.elscarlins.cat/MOUTEATRE. És gratuïta, amb l'opció de taquilla inversa. Les aportacions es destinaran a projectes de col·lectius de dones de la ciutat.

L'obra s'havia de presentar el novembre, en el marc de la campanya contra la Violència de gènere, però es va ajornar per la pandèmia. El treball realitzat i el suport a l'àmbit cultural portat a estrenar-la, amb les mesures que pertoquen.