La gala d'entrega dels premis Feroz 2021 es posposen al 2 de març davant les noves restriccions de moviment de persones dictades per la Comunitat de Madrid a conseqüència de l'increment en les taxes d'incidència de la pandèmia de la Covid-19. La cerimònia, presentada per l'actriu Pilar Castro, se celebrarà al Teatre Auditori Ciutat d'Alcobendas, ciutat que és patrocinadora principal de l'esdeveniment, tal com estava previst, però tres setmanes més tard, i es retransmetrà en directe a través de Youtube.

«Mai ens hem plantejat suspendre aquesta gala d'homenatge a les millors produccions audiovisuals espanyoles de 2020», ha assegurat María Guerra, presidenta de l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE), organitzadora dels Feroz. «La collita de l'any passat ha sigut brillant tant en cine com en sèries, i mereix que ho celebrem de manera segura i responsable, però també apassionada», ha assenyalat Guerra. Així mateix, la periodista presidenta de l'AICE agraeix als patrocinadors de l'esdeveniment «el seu ferm compromís amb els premis Feroz en aquests temps tan incerts, amb dramàtics girs de guió com aquest canvi de data a causa de la recrudescència de la Covid-19». Durant la cerimònia es farà entrega del premi Feroz d'honor a Victoria Abril i de la resta d'estatuetes.

En les categories de cine, la pel·lícula 'La boda de Rosa' domina la competició amb nou candidatures, incloent-hi la de millor pel·lícula de comèdia. També destaquen «Les niñas» i «Akelarre», totes dues amb 6 nominacions. Com ja s'havia anunciat, el guió de la gala està escrit per Isabel Calderón i Lucía Lijtmaer, autores del programa cultural 'Deforme semanal', que ha tingut vida tant en teatre (emès pel diari 'Público') com en ràdio (Radio Primavera).

En els apartats de sèries, 'Patria' és la que acumula més nombre de candidatures, amb 7: com a millor sèrie dramàtica i sis nominacions més en els apartats d'interpretació tant protagonista com de repartiment. La segueixen de prop '30 monedas', d'Alex de la Iglesia, i 'Antidisturbios', de Rodrigo Sorogoyen i Isabel Peña, amb sis nominacions cadascuna, incloent-hi les de millor sèrie dramàtica.

L'equip artístic de la gala dels Feroz 2021 es completa amb la direcció de Raúl Díaz i Álvaro Velasco, que ja van dirigir les cerimònies de 2019 i 2020, en les quals també van exercir de guionistes, i Iñaki San Román. De la mateixa manera, es manté la celebració de les trobades amb els nominats, organitzades en col·laboració amb la Comunitat de Madrid, i que podran seguir-se en directe a través de Youtube, amb els equips d''El año del descubrimiento' demà dimarts; el dijous 28 de gener amb el de la sèrie 'Antidisturbios', i per acabar, una classe magistral amb Victoria Abril, Feroz d'honor d'aquest any.