El poc públic i la falta d'estrenes que incentivin la cartellera estan fent abaixar la persiana de molts cinemes. L'última cadena que ahir anunciava un tancament temporal de portes ha estat Yelmo, que gestiona el multisales d'Abrera, que avui ja no apujarà la persiana. Des de fa un parell de setmanes, Yelmo Abrera ja no obria dilluns i dimarts. El tancament del multisales del Baix Nord se suma al dels sis cinemes que la cadena té a Catalunya i que ahir ja no van obrir: els Comèdia, l'Icària, el Baricentro, els Premium Castelldefels, els Premium Sant Cugat, i el Parc Central de Tarragona. La reobertura no està prevista abans de quinze dies. A tot l'Estat, Yelmo només mantindrà obertes les sales de Madrid i Las Palmas de Gran Canaria.

Ocine

La cadena Ocine, una empresa familiar amb 21 sales, també afegia dos nous cinemes als que ja tenia tancats: Tudela i Mendibil d'Irún.

A Catalunya, Ocine manté oberts els centre de Les Gavarres de Tarragona, Girona, Granollers i Màgic de Badalona, mentre que ha tancat els de Platja d'Aro, Blanes, Arenys, Sant Celoni, El Vendrell, Vila-seca i Roquetes. Fonts de la cadena Ocine va explicar ahir a que els tancaments són tots «temporals» i que l'objectiu és «continuar oberts més endavant». «Els cinemes tancats obriran quan les roselles comencin a florir», avancen. Alhora, reclamen més ajudes per a l'exhibició que, com els teatres i els museus, «forma part de la identitat cultural de cada poble».

Cinesa

El grup Cinesa va decidir tancar part de les seves sales de l'11 fins el 28 de gener, entre les quals hi ha els cinemes catalans Llobregat Centre, SOM Multiespai i Diagonal Mar. «Tanquem, per tornar amb més força i màgia», van destacar a la web del grup. Així mateix, la resta de les sales del grup només tancaran els dilluns i dimarts i estaran obertes de dimecres a diumenge també fins al 28 de gener. En el cas de Catalunya, el canvi d'horaris afectarà els cinemes de La Maquinista, Diagonal, LUXE Barnasud i Mataró Parc.