L'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha mostrat indignació amb el permís per trencar el confinament per a anar a mítings electorals anunciat aquest dimarts pel Govern, a dos dies de l'inici de la campanya de les eleccions inicialment previstes per al 14 de febrer. ARC considera que l'executiu "segueix maltractant i menystenint" la indústria catalana de la cultura i lamenta que fa mesos que compleix "amb escreix" les restriccions que marquen les autoritats. Subratlla, a més, que el confinament perimetral municipal ha provocat una "allau" de suspensions d'actuacions. I critica que "ningú pot demostrar" que els actes de partit siguin "més segurs" que els culturals.

L'associació ha reiterat que el confinament municipal sense excepció per a actes culturals "retalla" els drets de la ciutadania, i ha subratllat que la música en directe "ha demostrat per activa i per passiva" que no és focus de contagi.

També ha recordat que compleix "amb escreix" restriccions com la reducció d'aforament o el límit de persones. A més, el confinament perimetral municipal "ha provocat una allau de suspensions de les actuacions previstes durant els pròxims mesos".

"Ningú pot demostrar que els actes organitzats pels partits polítics siguin més segurs que els actes culturals que organitza una indústria experimentada que fa deu mesos que s'adapta constantment a les normes que dicta el Govern", ha subratllat ARC.

Per tot plegat l'entitat ha tornat a reclamar que les entrades a un espectacle cultural també siguin considerades "salconduits per als desplaçaments entre municipis" i permetin arribar més tard de les deu de la nit al domicili.