El curtmetratge París, la meca del Parkour, del surienc Biel Macià, és un dels deu projectes finalistes dels Premis VOC que es projectaran a l'Espai Plana de l'Om de Manresa entre el 10 i l'11 de febrer. El certamen organitzat per Òmnium incentiva la producció de continguts audiovisuals en llengua catalana i els treballs finalistes es podran veure ara per primer cop a Manresa.

Els Premis VOC (Versió Original en Català) tenen en aquesta edició 4 curts en la categoria de documental 6 en la de ficció. La mostra es porta a terme de manera presencial en diverses localitats del país, així com en línia a través de la plataforma Filmin.

El dia 10 de febrer, a Manresa, es projectaran els curts documentals París, la meca del parkour, de Biel Macià; Tristos Tòpics, de Joanic Geniüt (Gironès); Camí d'àrreu, d'Aleix Gallardet (Pallars Sobirà); i Renaixem, de David Segarra (País Valencià). L'endemà, es passaran els curts de ficció: Panteres, d'Èrika Sánchez (Barcelonès); Emília, de Cristina Guillen (Barcelonès); Els que callen, d'Albert Folk (Osona); L'Estrany, d'O- riol Guanyabens (Maresme); Re- dempció, de Miguel Llorens (País Valencià); i Preludi, d'Adrià Guxens (Tarragonès). Òmnium Bages-Moianès farà saber properament des de quina plataforma es podran reservar les invitacions per assistir a les projeccions.