La cantautora Maria del Mar Bonet i el guitarrista Borja Penalba han reunit set dels seus directes els mesos de setembre i octubre al Teatre Micalet de València en el llibre-CD 'Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba' (Blau, 2020). Amb les percussions d'Antonio Sánchez, l'àlbum conté cançons noves i inèdites, i la revisió d'algun dels clàssics del seu repertori. Penalba ha dit que el disc intenta transmetre la "màgia" del directe, tot i ser difícil, i inclou temes "des de molt tranquils a molt 'punkies'". Els seguidors del duet podran escoltar el repertori en viu de la mà d'una gira de presentació en diversos concerts, que s'estrenarà aquest diumenge al Teatre Joventut de L'Hospitalet en el marc del Festival BarnaSants.

La cantautora Maria del Mar Bonet ha assegurat que fer aquest dic al centre de València, cantant poetes valencians és una "dedicatòria molt íntima" a la ciutat. "Té a veure amb el meu sentiment amorós cap a un país on no he deixat mai d'anar", ha afegit.

En concret, el disc es va gravar les nits dels dies 9, 10, 12 i 13 de setembre i 7, 10 i 12 d'octubre de 2020 al teatre valencià, en el marc de les celebracions del vint-i-cinquè aniversari de la Companyia Teatre Micalet, i coincidint amb el cinquantenari del primer concert de Maria del Mar Bonet al mateix teatre, l'any 1970. Acompanyats en aquesta ocasió del percussionista Antonio Sánchez, el disc (del qual aviat se n'editarà una edició especial en vinil) culmina la sinergia i progressió artística en les dotzenes de recitals que Bonet i Penalba han fet plegats des de la seva primera col·laboració a escena, el setembre del 2013.

La presentació d'aquest treball també serà un dels concerts del BarnaSants que sintonitza amb la idea de promoure estrenes a tres bandes (a Catalunya, País Valencià i Illes Balears) que el festival impulsa des de la passada edició. Després de l'estrena d'aquest nou repertori diumenge a L'Hospitalet, tancarà el festival a Catalunya el 25 d'abril amb una actuació a Castelldefels, després de passar per Mallorca (8 de febrer), Balaguer (11 d'abril), País Valencià (20 i 21 de març). La voluntat dels artistes és impulsar altres actuacions al llarg del 2021 arreu del país.