El film No matarás de David Victori aspirarà a 6 premis Gaudí en la gala que se celebrarà el diumenge 21 de març a l'Auditori del Fôrum CCIB de Barcelona. El thriller del cineasta manresà va rebre sis nominacions durant l'acte de lectura de candidatures presentada ahir a l'Auditori de la Pedrera per l'actriu Aina Clotet i l'actor Sergi López.

No matarás optarà a una estatueta en la categoria de millor intèrpret masculí gràcies a la nominació per Mario Casas, que competirà amb Àlex Brendemühl (L'ofrena), David Verdaguer (Uno para todos) i Javier Cámara (Sentimental). El llargmetratge del manresà també ha estat nominat en les categories de millor direcció de producció (Ester Velasco), millor direcció artística (Balter Gallart), millor so (Elena Coderch, Laura Tomàs i Yasmina Praderas), millors efectes visuals (Esther Ballesteros i Luis Tinoco) i millor maquillatge i perruqueria (Patricia Reyes).

La cinta de Victori explica la història d'un jove que, després de la mort del seu pare, coneix una noia que el porta a qüestionar-se la seva vida. Després d'El pacto, un thriller protagonitzat per Belén Rueda, el realitzador manresà aprofundeix en el gènere de la intriga a través de la peripècia vital d'una persona que es veu en la necessitat de descobrir quines línees fosques és capaç de creuar.

Les nominacions per a No matarás fetes públiques ahir se sumen a les 3 que va recollir la cinta fa uns dies en la proclamació de candidatures dels Premis Goya espanyols: millor actor per Mario Casas (els seus rivals tornaran a ser Cámara i Verdaguer, a més d'Ernesto Alterio per Un mundo normal) i millors actriu i actor revelació per Milena Smit i Fernando Valdivieso, respectivament. La gala, sense públic, tindrà lloc el dissabte 6 de març.

La Vampira de Barcelona, líder

La vampira de Barcelona, de Lluís Danés, amb 14 nominacions; Las Niñas, de Pilar Palomero, amb 13, i Sentimental, de Cesc Gay, amb 8, són les pel·lícules més nominades a la 13a edició dels Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català. Un total de 32 produccions es disputaran els guardons amb les nominacions més paritàries de la història dels premis, amb un 54% de dones finalistes en categories nominatives.

En la categoria de millor pel·lícula competiran quatre produccions en llengua catalana: La vampira de Barcelona, de Lluís Danés; L'ofrena, de Ventura Durall; La dona il·legal, de Ramon Térmens, i Les dues nits d'ahir, debut en la direcció de Pau Cruanyes i Gerard Vidal. Nominades a millor pel·lícula en llengua no catalana són Las Niñas, de Pilar Palomero; Sentimental, de Cesc Gay; La boda de Rosa, d'Iciar Bollain, i Adú, de Salvador Calvo.

A millor direcció estan nominades Pilar Palomero, Cesc Gay, Lluís Danés i Iciar Bollain. En el capítol de les millors intèrprets hi ha el quartet format per Anna Alarcón (L'ofrena), Andrea Fandos (Las niñas) i Nora Navas (La vampira de Barcelona) i Candela Peña (La boda de Rosa).