Escrita i dirigida por Paul Greengrass, ajudat en el guió per Luke Davies, Noticias del gran mundo es una adaptació de la novel·la de Paulette Jiles, que el britànic ha convertit en un film que es mou entre els gèneres del western i les road movies.

Protagonitzada per un actor de tan renom i experiència com Tom Hanks, la cinta es localitza al segle XIX, cinc anys després de la fi de la Guerra Civil estatunidenca. El veterà capità Jefferson Kyle Kidd (Hanks) coneix la Johanna (Zengel), una nena de 10 anys que quan en tenia 4 va ser segrestada per membres de la tribu Kiowa i, durant aquest temps, va ser educada com un d'ells.

El capità Jefferson Kyle Kidd és un veterà que ha lluitat en tres guerres i recorre el país parlant de les mil-i-una aventures viscudes. Un dia, a Texas, topa amb la Johanna, a qui vol portar a viure amb els seus oncles. La petita està en contra d'aquesta decisió, tot i que ells són els seus tutors legals, perquè per a ella el nou habitatge és un lloc desconegut i hostil.

El viatge esdevé una autèntica odissea, ja que ambdós han de recórrer centenars de quilòmetres per uns paratges inhòspits, una natura no sempre agradable a la vista i els sentits. Al llarg del camí, no els faltaran les dificultats, ni humanes ni naturals, a la recerca de la llar.

El film retrata un país dur, fracturat, fins i tot violent. Un retrat del passat que connecta amb els Estats Units del present, on una part important de la població no reconeix el president i hi ha líders que emeten obertament consignes feixistes que trenquen la convivència social.

Un altre fet rellevant de Noticias del gran mundo és el retorn a les pantalles d'un gènere que ja fa dècades que va viure el seu millor moment, el western. Els dos protagonistes, l'expertimentat Hanks i la joveneta Zengel viuran al llarg de la marxa unes vivències que els revelaran aspectes desconeguts de la seva personalitat.