L'escriptor berguedà Jordi Cussà serà demà diumenge (10 h) un dels participants en la taula rodona Un cec amb una pistola, inclosa en la darrera jornada del festival literari BCNegra. La trobada, moderada per la periodista Sílvia Colomé, es podrà seguir a partir de les 10 h per streaming a través de la pàgina web del certamen.

La xerrada porta per nom el títol d'una novel·la negra de l'escriptor nord-americà Chester Himes, Un cec amb una pistola, que va aparèixer el 1995 en català a la col·lecció La Cua de Palla. «Un títol molt suggeridor», explica Cussà, que té un record agradable i plaent de la lectura de l'obra, «fa molts anys».

La taula rodona presentarà quatre novel·listes que comparteixen una mirada literària sobre els racons més foscos de l'ànima, talment com feia Himes, que va ser delinquent abans de posar-se a escriure. Cussà va reflectir el tèrbol descens a l'infern de la droga en una novel·la icònica com Cavalls salvatges i Formentera Lady. L'acompanyaran Salva Alemany, Santiago Díaz i Tuli Márquez.