01 de febrer de 2021
01.02.2021
Regió7

«Coneixia els fets però no en detall» Se li va morir un tiet a Mauthausen «Difondre el passat és necessari» «La visita ha valgut molt la pena» «De la guerra se n'ha parlat poc»

31.01.2021 | 23:18

La Guerra Civil va ser dura a Gironella. Molts veïns tenen constància de com es va viure «però jo desconeixia aspectes que la visita m'ha permès descobrir i aprofundir-hi més».

Un tiet seu va marxar de Gironella amb la retirada de l'exèrcit republicà. Va ser empresonat i va morir a Mauthausen (1941). «S'ha trigat massa temps a recuperar la memòria històrica».

La ruta guiada va servir per exposar els fets a Gironella durant la Guerra Civil «de forma entenedora i interessant». «És necessari difondre aquesta etapa històrica perquè no es repeteixi».

Conèixer detalls de la història de Gironella li ha semblat «molt interessat». Tenia constància d'alguns fets però «m'he assabentat de coses noves, la visita ha valgut molt la pena».

Per a molts, la Guerra Civil segueix sent un tema tabú, «els pares i familiars ens n'han parlat poc». Per això, «visites i explicacions històriques són molt necessàries».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.