El Consell Comarcal del Berguedà ha finalitzat les obres per reconvertir l'antic edifici del cinema de la colònia tèxtil de Viladomiu Nou (Gironella) en un espai cultural, que aplega un teatre, sales polivalents i despatxos. En total, el projecte ha tingut un cost de 734.514 euros. En concret, hi ha hagut una aportació del Fons FEDER de 303.518 euros, mentre que l'Ajuntament de Gironella hi ha posat 270.478 euros i la Diputació de Barcelona hi ha aportat 151.756 euros.

Els treballs han consistit en fer tots els tancaments exteriors i els seus acabats, l'execució de les compartimentacions dels espais interiors i els acabats interiors a més de les instal·lacions bàsiques: el sanejament, l'aigua potable, la climatització, la renovació d'aire, l'electricitat, l'enllumenat, els sistemes contra incendis i de seguretat i fer l'escenari. Ara només falta posar-hi el mobiliari del teatre que va a cura de l'Ajuntament de Gironella.

Es tracta d'una actuació que ja formava part del Pla d'Equipaments Culturals de Gironella elaborat amb la Diputació de Barcelona per tal de recuperar un edifici que va donar vida i cultura a l'antiga colònia tèxtil de Viladomiu Nou. A partir d'ara, s'hi podrà tornar a iniciar activitat cultural i programació. El Consell Comarcal del Berguedà va encarregar-se d'adjudicar aquesta obra perquè forma part del conjunt d'inversions de millores d'elements patrimonials de la comarca pel qual l'ens i i diferents ajuntaments van aconseguir una ajuda de gairebé 1 milió d'euros dels fons Feder (975.949,58 euros).

Construït el 1917 com a magatzem de la fàbrica, l'edifici es va reformar el 1952 per transformar-lo en el teatre-cinema de la colònia. Podia acollir 426 espectadors.