Amb un acrílic sobre tela de cotó titulat Bages, l'artista Berni Puig (Castellbell i el Vilar, 1990) va guanyar ahir la catorzena edició del premi Climent Muncunill Roca per a artistes joves amb una obra que resumeix l'esperit plàstic d'un creador que juga amb l'esclat del colors en un trencaclosques de formes. El certamen també va guardonar amb un accèssit el barceloní Francisco Salas Quesada per una minuciosa i evocadora obra figurativa, titulada Abril de 2020. La lectura del veredicte i lliurament de premis es va celebrar a l'Espai 7 del Centre Cultural el Casino, on fins al 21 de febrer es podrà visitar l'exposició de les obres presentades, 22 en aquesta edició, una xifra per sota de la mitjana d'edicions anteriors que estava situada a l'entorn de 35 participants. L'obra de Berni Puig entrarà a formar part del fons del Museu de Manresa.

Des de la vuitena edició, la convocatòria del Muncunill Roca, que impulsa la família amb el suport de l'Ajuntament, es fa biennalment i la dotació econòmica del premi són 2.400 euros per al guanyador i un accèssit de 1.200 euros. El premi s'adreça a joves artistes menors de 30 anys i és completament lliure pel que fa a les tècniques emprades sempre que l'obra sigui bidimensional. Ahir, amb unes creacions premiades «molt contrastades», com apuntava la regidora de Cultura, Anna Crespo.

A l'acte, que no va tenir un acte formal d'inauguració per la covid i la coincidència amb període electoral, van assistir els dos guardonats, a més de l'alcalde Marc Aloy, que va lliurar el premi a Berni Puig; i Mercè Muncunill Roca, en representació de la família, que va fer entrega del seu a Francisco Salas.