Quan el virus i les restriccions ho permetin, aquest llibre serà de molta utilitat per agafar el cotxe i anar a conèixer el país. Una guia completa en la qual es proposen cinc rutes per no deixar un racó sense visitar.

Una de les singularitats geogràfiques de Catalunya és la diversitat paisatgística. Des de 500 km de litoral fins a cims de tres mil metres, entre altres paratges, en aquest espai de la península Ibèrica hi ha molts indrets per veure i gaudir. Però no tan sols la natura ens brinda meravelles, també la mà de l'home ha esculpit arreu del territori joies de l'arquitectura, l'urbanisme i l'art.

El Grand Tour que proposa l'autor és «un itinerari circular de més de dos mil quilòmetres que està dissenyat per descobrir Catalunya en un mes». Un viatge per carreteres secundàries per tal de descobrir paisatges i monuments, però també la gastronomia, els oficis i les tradicions. «El Grand Tour s'inspira en els grans viatges que es van iniciar a mitjan segle XIX i permet explorar tots els racons, alguns d'ells inèdits fins i tot per a bona part dels habitants de Catalunya», afegeix Bastart. No cal ni dir que un bon grapat d'itineraris passen per la Catalunya Central, com no podia ser d'altra manera.