El festival de fotografia FineArt d'Igualada, que enguany arriba a la 9a edició, ha decidit tirar endavant malgrat les restriccions de la covid-19. Així, del 26 de febrer al 21 de març aterraran a la capital de l'Anoia una quarantena d'exposicions amb artistes de renom com Ana María Robles, Juan Manuel Castro Prieto, Narcís Darder o el belga Jozef De Fraine. Acompanyat pel regidor Pere Camps, el director del certamen, Ramon Muntané, ha deixat clar que «en cap moment» van pensar en no celebrar el festival i explica que s'han adaptat a totes les mesures sanitàries, com ara la recerca d'espais grans i ventilats. A més, Muntané ha destacat que aposten per fer en format virtual les tradicionals visites guiades a les exposicions.

La quarantena d'exposicions es repartiran per 12 espais expositius de la ciutat, tot i que segons ha explicat Muntané, enguany, degut a la covid-19, s'han concentrat la majoria en tres llocs: El Museu de la Pell, l'Adoberia Bella i l'Escorxador.

El certamen comptarà amb fotògrafs provinents d'arreu del món: Argentina, Àustria, Itàlia, Alemanya o Bèlgica; a banda dels professionals catalans i de la resta de l'Estat. Muntané ha destacat noms com el de la fotògrafa argentina Ana María Robles o Juan Manuel Castro Prieto, Premi Nacional de Fotografia el 2015, que presentarà un treball format per 175 fotografies.

Altres noms destacats d'enguany són Israel Ariño, Bernat Millet, Carmen Dacal, Laia Puig i Xavier Marnique. Com és tradició, també hi haurà un espai dedicat als fotògrafs igualadins. D'altra banda, el certamen mostrarà els treballs dels alumnes de diferents escoles de disseny i fotografia del país. Tot i això, Muntané ha dit que cal acabar de concretar l'aportació de les escoles, ja que moltes han hagut de fer els cursos virtuals.

Com que si les restriccions sanitàries es mantenen, no es podran fer les vuit visites guiades previstes en format presencial, probablement es faran en format virtuals. Es gravarà la visita amb anterioritat, i el públic se la podrà descarregar al mòbil. Els tallers i presentacions de llibres es faran en un format reduït i aforament molt limitat.