L'Acadèmia del Cinema Català obre aquest dimecres i fins al 15 de març el vot del públic a la millor pel·lícula catalana del 2020. Aquesta convocatòria, que arriba per quart any consecutiu, ofereix un any de cinema gratis a sortejar entre els participants i vol posar en relleu el paper protagonista que juga el públic en el cinema. Els participants podran votar en aquesta edició entre les vuit produccions nominades a millor pel·lícula ('L'ofrena', 'La dona il·legal', 'La vampira de Barcelona' i 'Les dues nits d'ahir') i a millor pel·lícula en llengua no catalana ('Adú', 'La boda de Rosa', 'Las Niñas' i 'Sentimental').

Entre tots els votants, se sortejaran dos premis: una targeta VIP doble per anar al cine tot l'any, gentilesa del Gremi de Cinemes Catalunya; i una subscripció anual a Filmin.cat per veure cinema en línia tot l'any, més una subscripció semestral a l'edició digital de 'La Vanguardia'. També s'obsequiaran els dos guanyadors del sorteig amb dos lots de vins DO Catalunya. A més, els primers 300 participants s'enduran una subscripció de 30 dies a Filmin.cat i entraran en el sorteig d'una entrada doble per assistir a la Gala dels XIII Premis Gaudí el diumenge 21 de març, que serà quan es donarà a conèixer la pel·lícula guanyadora, juntament amb el palmarès de la resta de categories de la tretzena edició dels guardons.

Segons el director de la gala dels XIII Premis Gaudí, Enric Cambray, enguany serà "una gala 100" per les 100 sales que ha assolit el Cicle Gaudí (la xarxa de programació estable de cinema català impulsada per l'acadèmia) i pels cinemes centenaris encara en actiu a Catalunya homenatjats recentment per l'entitat. Gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Calella, la Sala Mozart, espai històric d'aquesta localitat maresmenca que va acollir el passat mes d'octubre aquest reconeixement com a cinema més antic de Catalunya i que és seu del Cicle Gaudí des del 2016, serà l'espai on s'entregarà el Premi especial del públic a la millor pel·lícula.