La col·lecció d'àlbums il·lustrats per als infants Petit & Gran que signa l'autora Maria Isabel Sánchez Vegara, en aquesta ocasió amb l'il·lustrador Luciano Lozano, ens serveix en el seu darrer volum un retrat de l'artista novaiorquès Jean-Michel Basquiat.

Fill de mare porto-riquenya i pare haitià, el petit Jean-Michel aviat va demostrar interès per l'art i la pintura. Un dia que estava malalt, i per evitar que s'avorrís, la mare li va regalar un llibre d'anatomia i el noi va aprendre a dibuixar diferents parts del cos humà. I amb el pas dels anys, la seva passió per pintar es va anar alimentant gràcies al contacte amb altres joves artistes, fins al punt que amb el pas del temps es va convertir en una de les firmes més reconegudes del mercat de l'art.

Amb un estil modern, Luciano Lozano acompanya el text de Sánchez Vegara, que explica als més petits la trajectòria d'un dels artistes més cotitzats del segle XX. Precursor del món del grafit a les parets de Brooklyn, va conèixer la icona del pop Andy Warhol i va exercir també com a músic i poeta. Basquiat va néixer el 1860 i va morir el 1988, quan encara tenia 27 anys. La seva empremta, però, ha marcat molts artistes d'arreu del món.