Els periodistes Adrià Soldevila Rovira, Sergi Escudero Jordà i Sique Rodríguez Gairí recolliran aquest diumenge 28 de febrer, el VIII Premi Josep Maria Planes Martí pel treball d'investigació "BarçaGate', a la sala d'actes del Centre Cultural de Casino de Manresa. Aquest és el primer cop que el jurat reconeix amb el guardó un treball radiofònic. Els entregarà el premi l'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia.

El premi Josep Maria Planes Martí, que per primera vegada està dotat econòmicament, amb 1.000 €, és convocat per l'Ajuntament de Manresa i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb l'objectiu de reivindicar el periodisme d'investigació i la figura del periodista manresà Josep Maria Planes Martí (1907-1936).

Abans del lliurament del premi es farà una taula rodona sobre 'Periodisme, ràdio i esport' amb la participació de Pilar Goñi Garriga, directora del Grup Taelus - Ràdio Manresa i Canal Taronja; Xavier Ginesta Portet, vicedegà de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVIC-UCC i Sique Rodríguez Gairí, un dels premiats i cap d'Esports de SER Catalunya.El #BarçaGate va donar la volta al món

El febrer de l'any passat, es va revelar al programa "Què t'hi jugues" de SER Catalunya que el FC Barcelona tenia contractada una empresa per incidir a les xarxes socials amb un doble objectiu: defensar la gestió de la junta directiva del club i crear arguments contra els seus teòrics opositors. La informació completa es va emetre al podcast "La llotja del Què t'hi jugues", de SER Catalunya. Després d'un primer desmentit del club, tal com expliquen els autors de la investigació, la publicació de les proves va provocar un "terratrèmol" al Barça i l'admissió per part del president Josep Maria Bartomeu Floreta, l'endemà, de l'extinció del contracte amb aquesta empresa.