05 de març de 2021
05.03.2021
Regió7

L'Arxiu Comarcal del Bages ingressa el fons d'Albert Torra

Els fills signen amb l'alcalde Marc Aloy la cessió gratuïta de revistes, fotografies, llibres i altres materials sobre la història de la ciutat de Manresa

05.03.2021 | 14:38
L'alcalde i els fills de Torra signen l'acord de cessió

Els fons documentals d'Albert Torra i Ferrer (Manresa, 1916-2002) es conservaran i posaran a disposició del públic a l'Arxiu Comarcal del Bages gràcies a la cessió que n'han fet els fills, Ramon, Montserrat i Immaculada Torra Puigdellívol. El contracte de la cessió gratuïta en favor de l'Ajuntament per al seu ingrés a l'equipament arxivístic l'han signat els hereus avui amb l'alcalde de Manresa, Marc Aloy. La trobada també ha tingut la presència de la regidora de Cultura Anna Crespo, i el director de l'Arxiu, Marc Torras.

El conjunt cedit consta de documentació personal i familiar d'Albert Torra, reunida al llarg de la vida amb la voluntat de recuperar la història de la ciutat i posar-la a disposició de les persones i les entitats que hi poguessin estar interessades. Entre el material que ingressa a l'arxiu hi ha revistes, llibres, treballs escolars, programes, fotografies, premsa, col·leccions de revistes, material divers de la Impremta de Sant Josep, Llibreria Torra, Sala Ciutat i documents relacionats amb la guerra civil, entre altres. Els fons inclouen també documentació del pare d'Albert Torra Ferrer, Ramon Torra i Pujol (Cardona 1887-Manresa 1946).

En el llegat d'Albert Torra destaquen 506 fotografies (negatius) dels anys 30 i 40, algunes de caràcter familiar i altres de Manresa i del Bages. 

L'Ajuntament de Manresa i l'Arxiu Comarcal del Bages han mostrat públicament l'agraïment per la donació i assumeixen el compromís de preservar-lo i difondre'l.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.