Maria Arnal i Marcel Bagés presentaran el seu nou disc, Clamor, el 16 de juliol (21 h) a la basílica de la Seu de Manresa, en el marc del cicle musical Sons del Camí. Les entrades ja es poden adquirir mitjançant la web del festival, sonsdelcamí.cat, únic canal a través del qual es posen a la venda, al preu de 15 euros.

El duet va publicar Clamor divendres passat, primer treball que surt després de l'aplaudit 45 cerebros y 1 corazón (2017), i és un àlbum que s'endinsa en un terreny més experimental, electrònic i dens que l'anterior, i deixa enrere la fórmula del duet de veu i guitarra. No obstant això manté «la intenció i els referents» d'abans, tal i com explica Arnal.

Lluny d'oblidar-se de la tradició, apunta, amb Bagés han mirat «d'explorar-la» des d'un lloc musicalment nou. El disc parla sobre la mutació i «la capacitat infinita que tenim de transformar-nos» i ho fa en el fons i en la forma, des d'aquesta nova sonoritat i fins a les històries que s'hi expliquen, la majoria escrites de pròpia mà.

«Per mi era molt important que aquest disc no es pogués explicar des de la idea de duet de veu i guitarra», exposa Arnal parlant del salt musical que representa Clamor respecte el seu predecessor. La raó principal, no «repetir fórmules» i interessar-se per «tot allò que et posa una mica en qüestió», raona la cantant badalonina.

La vuitena edició del cicle Sons del Camí tindrà lloc del 14 al 23 de juliol, organitzat per l'Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i Fundació de Turisme i Fires de Manresa, amb la col·laboració de La Seu de Manresa i la Cova Sant Ignasi i tindrà el suport de la Fundació La Caixa.