El Festival Cruïlla, previst per als dies 8, 9 i 10 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona, reafirma aquest dijous la "confiança" en celebrar l'edició. A través d'un comunicat l'organització ha manifestat que "segueix creient" en el Cruïlla 2021 tot i la "incertesa diària" que representa la crisi del coronavirus. El festival es proposa crear una "bombolla sanitària" al Parc del Fòrum, a la manera del concert pilot que acollirà el Palau Sant Jordi a finals de març, per poder celebrar un festival "en les mateixes condicions o molt similars" a les d'abans de la covid-19. Amb aquesta confiança avui han fet públiques quatre incorporacions al cartell del festival: Natos & Waor, La Casa Azul, Delafé, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic.

Els nous artistes se sumen als ja anunciats Kase.O, Two Door Cinema Club, Editors, Manel, Morcheeba, Of Monsters and Men i Dorian. L'altra cara de la moneda és la cancel·lació de les actuacions previstes de Residente i Fat Freddy's Drop, després que hagin suspès definitivament les seves gires internacionals.

L'organització del Cruïlla creu "amb fermesa" que la propera edició es podrà celebrar al Parc del Fòrum, tot i admetre que en aquest context "sembla difícil defensar" que preparen un festival de música per aquest estiu. La "confiança" del festival prové, d'una banda, de l'experiència de l'estiu passat amb el Cruïlla XXS (un cicle de concerts disseminat per la ciutat): "Vam demostrar que és possible mantenir viva l'activitat cultural i al mateix temps ser rigorosos amb els protocols sanitaris. Vam provar que la cultura en directe no era la causant de la propagació de la Covid-19, que la nostra activitat era segura, i gràcies a això la cultura va passar de ser la primera en tancar a ser una de les darreres activitats a ser confinades quan ha tornat a augmentar el risc", defensen.

De l'altra, hi ha el concert de Love of Lesbian per a 5.000 persones i sense distància de seguretat, que han organitzat conjuntament amb la resta de grans festivals del país i que se celebrarà el 26 de març al Palau Sant Jordi. En col·laboració amb les autoritats del país, i en contacte amb experts sanitaris, des del Cruïlla pronostiquen que la "bombolla sanitària" que es crearà al Sant Jordi -amb testos d'antígens previs- farà "més segur estar entre el públic que passejant pel carrer".

El 95% del públic del Cruïlla és barceloní o català, la qual cosa també facilita la previsió d'una bona assistència, a diferència del que pot passar amb altres grans festivals de la ciutat com el Primavera Sound o el Sónar, una bona part dels visitants dels quals són estrangers i de la resta de l'Estat. "Aquest any, al Cruïlla ens sentim doblement afortunats pel públic que tenim", expressa el festival en aquest sentit.

Per últim, des del Cruïlla han manifestat que en tot cas seran "rigorosos" i no posaran en risc a ningú, treballant "amb l'acompanyament" dels experts i les autoritats.