L'Acadèmia del Cinema Català ha fet públic aquest dijous l'anunci promocional dels XIII Premis Gaudí, protagonitzat pels actors Francesc Orella i Elisabet Casanovas, professor i alumna a la sèrie 'Merlí'. Tots dos, en el paper dels seus personatges, es troben casualment a la cua d'una taquilla l'any 2022, amb la sala plena i ganes de celebrar el cinema compartit i en pantalla gran. L'espot, una idea de Folch Studio dirigida per Hug Cirici i amb guió d'Oriol Pérez, presenta un nou capítol de la sèrie 'Gaudir', inaugurada amb l'espot de l'edició anterior, que reivindica la capacitat del cinema per unir generacions. L'Acadèmia del Cinema Català vol fer visible així el seu suport al sector de l'exhibició cinematogràfica enmig de la pandèmia.

L'any passat eren Eduard Farel·lo i Bad Gyal, pare i filla, els que trencaven distàncies a través de l'audiovisual. Enguany són Francesc Orella i Elisabet Casanovas, professor i alumna en la ficció, els que es retroben. I ho fan en una sala de cinema, l'espai al qual l'Acadèmia dedica l'edició d'enguany dels Gaudí, després d'un any duríssim pel sector de l'exhibició cinematogràfica, un dels més castigats per la crisi actual. Gràcies a la tasca de postproducció d'Antaviana Films, l'Acadèmia omple de nou una sala de cinema postpandèmia i reivindica la necessitat de recuperar l'experiència col·lectiva de veure cinema en pantalla gran.

Terrassa, ciutat de cinema

L'Acadèmia ha comptat novament amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa que, com a Ciutat UNESCO de Cinema i des de la marca Terrassa City of Film, fa una aposta estratègica per la consolidació de la ciutat com a capital del cinema del sud d'Europa. La nova col·laboració entre l'Acadèmia i Terrassa es va iniciar el 2019 amb la celebració de la Festa d'Estiu del Cinema Català i l'Acte de nomenament dels Membres d'Honor, va continuar amb l'homenatge als cinemes centenaris el passat mes d'octubre i culmina ara amb la realització d'aquest anunci promocional dels XIII Premis Gaudí, rodat al Teatre Principal de Terrassa, antic Cinema Principal.

L'acte de lliurament dels XIII Premis Gaudí tindrà lloc el diumenge 21 de març a l'Auditori del Fòrum - CCIB