Santi Arisa (Manresa, 1947) es va acomiadar dimecres passat de Pegasus, la banda de jazz fusió amb la qual va assolir l'èxit popular als anys 80, amb un concert a la sala Barts en el marc del Festival de Jazz de Barcelona. I demà (17.30 h) estrenarà l'espectacle Cloe la paleontòloga, dirigit al públic familiar, al teatre Conservatori, en el marc de la programació d'Imagina't. Aquest conta-contes musicat és una iniciativa de la seva filla Iris, que és actriu i està establerta a Madrid, des d'on impulsa la productora d'espectacles infantils Kikirimuki. Pare i filla s'han aplegat en aquest projecte «perquè així de tant en tant ens podem veure», apunta el músic.

Cloe la paleontòloga neix d'un altre projecte infantil (James and the dinosaurs), amb text original d'Alex O'Brien, que és la parella d'Iris Arisa. I pare i filla l'han testat ja en funcions escolars (han anat a Moià i tenen previst anar a Súria), però aquest serà el primer cop que el presentin en gran format dalt d'un escenari i esperen la cita «amb molta il·lusió, pel fet de jugar a casa, a Manresa, i amb ganes de divertir i apropar la màgia del teatre al públic infantil», destaca l'actriu. De fet, l'estrena ja s'havia d'haver fet la primavera passada, però la pandèmia l'ha anat posposant fins ara.

Per què els Arisa van escollir aquest text per treballar plegats? «Perquè ens agraden els dinosaures, uns éssers impressionants que sabem que van existir. A partir dels 3 o 4 anys als nens els criden molt l'atenció... i en essència nosaltres a vegades som com nens i per això ens continuen agradant. Al Santi li agrada la part de jugar i imaginar persecucions i jo potser he estat més friqui, de saber que els diplodocus no van conviure amb els tiranosaures rex, però que funciona posar-los plegats», exposa Iris Arisa. I per què la protagonista es diu Cloe? Doncs perquè és el nom de la filla de 4 anys de l'actriu, que té una altra nena, la Gaia, d'un any.

Cloe la paleontòloga explica les aventures d'una estudiosa dels fòssils que, per accident, arriba a la terra màgica dels dinosaures, on aquests animals prehistòrics continuen existint. Iris Arisa s'encarrega de donar vida a la història, mentre que Santi Arisa ha creat i interpreta la música, que inclou un parell de cançons: pop-rock per presentar els personatges de la Cloe i de l'avariciós Senyor Marró. A més, hi haurà projeccions d'il·lustracions, obra de Guille Velasco (@creativigrafica). «És un espectacle bastant participatiu i, ara que no es poden convidar voluntaris a l'escenari, farem que el públic s'involucri des dels seus seients», exposa Iris Arisa, que ja havia treballat amb el seu pare l'espectacle per a adults Amor Roma, sobre poemes d'autors romans; i també, «fa molts anys», a La Tribu de Santi Arisa.