El músic Enric Torres, amant de la música jazz, és el protagonista de la novel·la Swing. Allà on la vida venç (Edicions 62), de Rafael Vallbona, basada en la història real de l'orquestra Red Ribbon's de Palafrugell i situada a la primera meitat del segle XX. Vallbona assenyala que volia explicar la vida d'un músic de jazz i també «l'arribada, l'adveniment i el zenit i l'ocàs de la modernitat produïda pels totalitarismes». «Si hi ha una tesi que intento demostrar és que a finals dels anys 40 el món occidental va tornar a finals del segle XIX en termes de llibertat, culturalment i socialment», assegura.

Als anys 20 del segle XX, Enric Torres, fill d'una família d'empresaris de Palafrugell, és captivat pel jazz. Va fundar una jazz band, l'orquestra Red Ribbon's de Palafrugell, que va tenir un gran èxit a Catalunya. Quan la banda es dissol, marxa a Londres i a Nova York i continua en la seva ment la idea que la música ajudarà a fer un món millor. De tornada a la Barcelona revolucionària dels anys de la Guerra Civil, descobreix que el món que va somiar ha acabat.

La història inclou personatges reals i de ficció com el mateix protagonista. Vallbona entén la ficció com «una realitat construïda». L'evolució d'Enric Torres, va en paral·lel a la seva època. Va néixer en una família d'industrials i no va voler anar a una fàbrica. «Quan descobreix el jazz se n'adona que aquella vida no li interessai se'n va a fer les Amèriques».

Vallbona indica que Palafrugell en aquella època «ha deixat de ser un poble vuitcentista i s'ha convertit en una petita ciutat molt cosmopolita, gràcies a la burgesia del suro que fa taps per tot el xampany i els vins francesos». L'autor admet que l'objectiu és que «els lectors tinguin la sensació que han aprofitat el temps perquè han llegit una història potent i els ha fet pensar perquè hi ha moltes coses que sonen a avui».