Regió7, en col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística Montserrat, estrena una nova sèrie de càpsules informatives dedicades a difondre l'origen dels mots de la llengua catalana, ajudar a detectar el mal ús de barbarismes en el nostre dia a dia i al foment dels refranys en català.

Amb el títol de «Paraules», el nou contingut de Regió7 estarà format per vídeos breus que es publicaran amb una periodicitat setmanal i que el lector podrà trobar al web del diari, però també a les nostres xarxes socials, entre elles Instagram, Twitter, Facebook i Youtube.

La primera càpsula, per exemple, està dedicada a la paraula 'espardenya', un mot que poca gent sap que ve del món grec, on spartós es feia servir per anomenar una espècie de ginesta que s'utilitzava per trenar cordes.

En properes setmanes, a través de «Paraules», el lector de Regió7 podrà descobrir també l'origen de mots tan diversos i tan utilitzats diàriament com colònia, llonganissa, sopa, xandall o botiga. I, és correcte emprar «agobiar» o «a palo seco» al parlar o escriure? La resposta és «no» i ben aviat ho explicarem en els seus respectius vídeos.

Per accedir a aquests continguts es pot seguir els perfils de Regió7 a Instagram (@diariRegio7), Twitter (@diariRegio7), Youtube (diariregio7) i Facebook (@diariregio7). I per conèixer més informació sobre l'ús del català també es pot seguir el compte de Twitter del CNL Montserrat (@CNLMontserrat).