La Sala Gran del Kursaal acollirà aquest dijous, 25 de març a les 20h, 'Rey Lear' de William Shakespeare, en un muntatge de la companyia andalusa Atalaya que ja ha exhaurit totes les entrades, amb el 50% de l'aforament.

Aquest és el primer cop que la companyia Atalaya visita Manresa i ho fa amb el seu segon muntatge shakespearià després de 'Ricardo III,' del qual la crítica va destacar que destil·lava el perfum de l'autor i del seu univers. Per això, han volgut aprofundir en aquesta mateixa línia. No es pretén ubicar l'acció en cap època, som davant d'un text universal: les passions i els instints humans no han canviat en els darrers 4.000 anys.

L'espectacle, dirigit per Ricardo Iniesta, compta amb un elenc format per Marga Reyes, Joaquín Galán María Sanz, Raúl Vera, Elena Aliaga, Silvia Garzón, Lidia Mauduit, José Ángel Moreno i Javi Domínguez.

Atalaya s'ha convertit en un referent del teatre d'investigació a l'Estat espanyol. Al llarg de 36 anys ha recorregut mig miler de ciutats de trenta-nou països dels sis continents amb un estil propi basat en l'energia d'actors i actrius, tant a través del cos com de la veu, la lectura contemporània dels grans textos universals, la força expressionista de les imatges i el tractament poètic de l'espai, la música i els objectes.

Durant l'espectacle s'aplicaran les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l'aforament i l'ús de mascareta durant tota la funció.