El concurs LlumCat està centrat en el coneixement de la història i la tradició de la Festa de la Llum de Manresa. L'acte de lluirament de premis ha comptat amb l'assistència de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo Obiols.

Enguany, el Centre de Normalització Lingüística Montserrat ha organitzat la novena edició del concurs LlumCat, centrat en el coneixement de la història i la tradició de la Festa de la Llum de Manresa. El format d'aquest any s'ha adaptat a la situació actual i, a diferència d'edicions anteriors, només s'hi ha pogut participar de manera virtual a través del blog del concurs.

Aquest concurs té la finalitat d'aconseguir que els participants no solament s'interessin per la cultura de la ciutat de Manresa, sinó que aprofundeixin d'una manera lúdica en el coneixement d'un dels fets històrics que més impacte ha tingut en el desenvolupament econòmic, demogràfic i cultural de la ciutat.

El concurs, que es va dur a terme del l'1 al 22 de febrer de 2021, constava de cinc preguntes amb resposta múltiple que calia respondre correctament per tal d'entrar en el sorteig dels premis. La participació va comptar amb l'alumnat d'escoles de Manresa i el Bages i també amb població tant manresana com de la comarca.

L'entrega de premis s'ha fet durant el mes de març i abril de manera esglaonada i ha comptat amb la presència de representants de les organitzacions implicades així com la regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo Obiols, i la directora del CNL Montserrat, Núria Brugarolas.

Els guanyadors del concurs han estat:

Un val de 50 euros per comprar als establiments Manresa+Comerç

Guanyador: Joan Manel Lopez Tubau

Una capsa experiència regal de Fent País Cooperativa

Guanyadora: Núria Súria

Una impressora HP Pro 8210 de Control Group

Guanyadora: Esperanza Ifesinachi Egbera Arinze

El Joc de la Granota i un conte infantil del Consell Comarcal del Bages

Guanyador: Ignasi Garcia Ramírez

Un menú per a dues persones als restaurants Diesa Restauració

Guanyadora: Maria Bacardit

Una subscripció anual a la revista El Pou de la gallina

Guanyadora: Berta Roig Padró

Un val per a un servei de fisioteràpia a la clínica universitària de la Fundació Universitària del Bages (UManresa-FUB)

Guanyadora: Mireia

Dues invitacions per a una visita al Centre d'Interpretació del Carrer del Balç

Guanyadora: Yasyn Znaidi

Un val de 50 euros per comprar als establiments Manresa+Comerç

Guanyadora: Clàudia Colom