L'Espai Plana de l'Om de Manresa acollirà avui (19 h) l'acte de lliurament del 21è Premi Joaquim Amat-Piniella. Les obres finalistes de l'edició d'enguany són Reis del món, de Sabastià Alzamora; Tots els camins, de Joan Francesc Mira; i Entre l'infern i la glòria, d'Àlvar Valls.

El guardó, convocat conjuntament per Òmnium Bages-Moianès i l'Ajuntament de Manresa, està destinat a reconèixer una obra publicada que se centri o reflecteixi algun dels moviments socials contemporanis, i té una dotació econòmica de 2.000 euros per a l'obra guanyadora. El dimecres 20 de gener, dos dels tres autors nominats (Alzamora i Valls) i l'editor del tercer (Josep Lluch) van poder esgrimir, també a la Plana de l'Om, les raons del perquè han arribat a la ronda final.

Avui, abans del lliurament, es projectarà un audiovisual, realitzat per Oriol Segon, que repassa, des d'un punt de vista personal, les tres obres finalistes i les relaciona amb l'obra de Joaquim Amat-Piniella.

Per assistir-hi cal aconseguir les invitacions a www.kursaal.cat. L'acte també es podrà seguir en directe a YouTube Manresa Cultura.