L'Ajuntament de Monistrol de Calders inaugurarà avui (19 h) la sala d'exposicions Cal Ros. L'espai, situat al cèntric carrer de la Vinya, ha estat cedit a l'Ajuntament pels propietaris, amants de l'art i la cultura. El seu nom és el que ja tenia l'antiga botiga, que encara és molt recordada pels veïns.

El projecte neix des de la necessitat de tenir un espai dedicat específicament a realitzar exposicions, ja que fins ara s'utilitzaven espais polivalents on es realitzen altres activitats i això no permetia elaborar una programació regular. L'objectiu, segons la regidoria de Cultura, és posar Cal Ros a disposició dels artistes per oferir-hi «propostes artístiques variades, contemporànies, valentes».

El nou espai s'estrenarà amb l'exposició de pintura La segona oportunitat, a càrrec del bagencTxema Rico. El vernissatge comptarà amb l'acompanyament musical de Joan Mas al saxofon. I ja hi ha programació mensual fins al setembre: col·lectiva d'art urbà, Ramon Furriol, Francesc Palomas i Nayad Kayd Ferrón.