El músic italià Franco Battiato ha mort a Sicília als 76 anys, segons informen aquest dimarts mitjans italians. El compositor feia temps que estava allunyat dels escenaris a conseqüència d'una malaltia.

Battiato és considerat un compositor rellevant de la música italiana amb obres atemporals com a 'Centro di gravità permanente' i 'La cura'. En el transcurs de la seva prolífica carrera, Battiato ha fet també incursions al cinema i la pintura.

L'últim concert de l'artista es remunta al 17 de setembre de 2017, al Teatre Romà de Catània, i posteriorment va suspendre la seva gira per motius de salut. Poc abans de retirar-se oficialment, a l'agost de 2019, va publicar el seu últim àlbum, 'Torneremo ancora'.

Nascut el 23 de març de 1945 a Riposto, a la província de Catània, Battiato es va traslladar a Milà la primera meitat de la dècada de 1960 a la recerca d'una carrera professional en el món de la música. Després dels seus primers treballs amb Giorgio Gaber i Ombretta Colli, va debutar com a solista de Bla-Bla de Pi Massara amb els àlbums 'Fetus' i 'Pollution'.

Músic intuïtiu i poc tècnic, Battiato va fer els seus primers ascensos sonors amb discos com 'Sulle corde di Aries' (1973), 'Clic' (1974) i 'Mademoiselle li gladiateur' (1975).

Franco Battiato també va fer-se un nom a Espanya amb diversos àlbums publicats, com 'Battiato en español' (1987), el doble 'Battiato collection: 29 temas en español' (1996) i la recopilació 'La estación de los amores' (2005).