El Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, han convocat la catorzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. El certamen està obert als grups i solistes emergents que presentin propostes de folk i músiques d’arrel de la Mediterrània.

Els artistes participants hauran de presentar un mínim de quatre peces, originals o versions, i s’han de registrar al web www.concurssons.cat abans de l’11 de juliol a les 24 h. De totes les propostes rebudes, el jurat n’escollirà quatre, que actuaran a la final en directe, a la 24a Fira Mediterrània, que se celebrarà a la capital del Bages del 14 al 17 d’octubre.

El guanyador del concurs obtindrà com a premi la gravació, producció i promoció d’un disc en un estudi professional, una campanya de publicitat i la contractació als principals festivals i cicles de folk del 2022: Festival Folk Internacional Tradicionàrius, Fira Mediterrània de Manresa, Circuit Folc, Música a la Vila del Vendrell, FIMPT de Vilanova i la Geltrú i Ethno Catalonia de Banyoles.

Laura Esparza i Carlos Esteban va guanyar l’edició 2020 d’un concurs que, des del 2008, ha premiat a formacions com Balkan Paradise Orchestra o Roba Estesa.