La Cubana ensenya des de dijous totes les seves interioritats en una extensa exposició al Centre Miramar de Sitges. 40+1 anys: un viatge del ‘no res’ al 2021 submergeix els visitants en el «desvergonyit» món d’aquesta companyia nascuda al Garraf fa quatre dècades. L’ajudant de direcció del projecte és el manresà David Pintó.

«Hem aportat una manera de fer teatre molt diferent, molt artesanal, heretada del teatre d’aficionats i inspirada en la quotidianitat», apunta el seu director, Jordi Milan, que dijous es va retrobar amb bona part de l’elenc cubanero. El recorregut per l’exposició es converteix en un viatge immersiu a través dels personatges, el vestuari, les perruques, l’attrezzo i el muntatge dels escenaris, sense descuidar l’icònic món de la sèrie televisiva Les Teresines.

Milan assegura que la millor manera d’explicar la història de La Cubana és fer-ho mostrant absolutament tots els elements que han marcat aquestes quatre dècades de trajectòria, les quals s’havien de commemorar el 2020.