L’acte d’inauguració de l’exposició del 9è Concurs de relats breus de Regió7 i l’entrega de premis dels guanyadors i finalistes tindrà lloc demà dimarts, dia 6 de juliol, a les 6 de la tarda, al centre cívic Joan Amades de Manresa. La data inicialment prevista era el dia 5, tal com s’havia anunciat, però es va haver d’ajornar un dia per qüestions d’agenda dels responsables de l’Ajuntament de la capital bagenca.

La mostra la formen els 10 relats finalistes del concurs i les 10 il·lustracions que han creat joves artistes de la Catalunya Central inspirades en les obres. A l’Espai Jove del centre cívic Joan Amades, l’exposició hi farà una primera parada durant el mes de juliol, des d’avui fins al dia 29.

Posteriorment, i fins a final d’any, el projecte es podrà veure en altres escenaris de la ciutat: la Biblioteca del Casino l’acollirà durant el mes d’agost; la biblioteca de l’Ateneu Les Bases ho farà el setembre; el Casal de Joves La Kampana mostrarà l’exposició l’octubre; al llarg del novembre serà al Casal de les Escodines i, en el darrer mes de l’any, s’instal·larà al centre cívic Selves i Carner.

De cara al 2022, la mostra continuarà voltant per aquells espais que ho sol·licitin, com ara llibreries, casals, biblioteques..., ja siguin de Manresa ciutat o d’altres localitats de la Catalunya Central. El diari va dedicar el dissabte 26 de juny un reportatge especial al suplement de La Revista que inclou la reproducció dels deu relats i dels deu dibuixos que es mostren en aquesta itinerància expositiva.

62 treballs en competició

Enguany, el concurs literari que convoca aquest diari ha distingit amb el primer premi el navarclí Joan Antoni Fernández (Deu anys i un dia). El segon premi se l’ha endut Xènia Vives Cano (Anaís) i el tercer, Ricard Bahí Alburquerque (Deu anys després). També firmen els relats que es poden veure a l’exposició els altres set finalistes: Aina Palà Roig (Les heroïnes no maten), Lara Berlana Martínez (Revenja), Carlos García Cádiz (Atentament, Jordi (E. Malone)), Roser Marsal Pons (El pes de l’heroïcitat), M. Àngels Pons Montanyà (Nous Dracs), M. Lluïsa Salazar Puiggròs (Roses!) i Adrià Blanco Claramunt (Culpa).

El jurat del certamen va fer la selecció d’aquesta desena de finalistes després de valorar els mèrits i la vàlua dels 62 treballs que es van presentar. El fil comú de les narracions havia de ser imaginar sant Jordi i la princesa deu anys després dels fets que la llegenda explica.

El jurat va ser format pels periodistes i escriptors manresans Genís Sinca i Gemma Camps –aquesta darrera, redactora de la secció de Manresa d’aquest dia-ri–, l’autora i poetessa també manresana Zulima Martínez i Núria Brugarolas, actualment directora del Centre de Normalització Lingüística Montserrat, de Manresa.

Il·lustracions que embelleixen

Deu artistes del territori central van entomar el repte de crear una il·lustració per a cadascun dels deu relats finalistes. Els autors d’aquestes obres d’art són Bernat Marquilles, Biel Bahí, Olga Pons, Elisabet Pujolar, Sara Villarta, Hèctor Reina, Javi Oviedo, Silvia Cano, Candela Esteban i Oriol Martin.

L’exposició que s’inaugura avui al Joan Amades esdevé testimoni de l’encertat maridatge entre la literatura i les arts plàstiques, un motiu que contribueix a dotar d’una major bellesa i qualitat conjunta la proposta que organitza el diari. El Concurs de relats breus de Regió7 ha tingut aquest any el suport de l’Ajuntament de Manresa i el patrocini de Llibres Parcir, Libelista, Angle Editorial, Alba Editorial i Farell Editors.