El Grup Transversal, dirigit pel manresà Eudald Tomasa, juntament amb Varis Arquitectes, equip barceloní que lidera Dani Freixes, seran els encarregats de redactar el projecte executiu i dirigir les obres del projecte museogràfic de la Casa Natal de Salvador Dalí, una tasca que els ha adjudicat l'Ajuntament de Figueres a través d'un concurs públic.

Serà la primera vegada que ambdues empreses col·laborin plegades per desenvolupar un projecte museogràfic i ho faran a través d'una UTE.

En paraules d’Eudald Tomasa, de Transversal, «guanyar aquest concurs ens genera una gran satisfacció, pel repte que suposa portar a terme un projecte museogràfic sobre la figura de Salvador Dalí. Alhora posa en relleu la capacitat creativa que tenim com a equip àmpliament multidisciplinar i tecnològicament molt avançat. Es valorava en gran manera el caràcter innovador del projecte, i el jurat ha sabut llegir que, amb una gran coherència amb el projecte museològic inicial, la proposta que hem realitzat s’emplaça calarament en el paradigma renovat de la museografia immersiva.»

El manresà afegeix també que «per a nosaltres guanyar aquest concurs ens referma com un dels equips creatius més avançats en el món de la museografia, capaços d’abordar un muntatge que serà molt sorprenent i suggestiu, i que a més estem segurs que tindrà molt èxit de públic».