El flautista manresà Albert Giménez Galbany presenta el primer treball (El jardí dels sentits) amb el trio MediterrÀniam, una banda que busca explorar noves sonoritats i horitzons musicals, combinant «músiques i instruments d’arreu del món, en especial la música antiga», explica el mateix Galbany.

MediterrÀniam està format per Galbany, Joan Miró (llaüt àrab i guitarra espanyola) i Mario Ersinger (percussió). «El Joan i jo van crear el grup, que abans es deia Àniam i amb el que ja havíem tret dos treballs. Ha anat plegant gent i hem reformulat la proposta», afirma el flautista bagenc.

L’esperit del trio és el «de buscar la part més emotiva d’aquesta música. Que no calgui conèixer els instruments per poder gaudir-la», subratlla Galbany. En aquest sentit, MediterrÀniam intenta «acostar de forma natural una música que ens pot ser estranya i llunyana, volem que tingui un públic ampli».

El CD es pot escoltar de forma gratuïta a aniam.bandcamp.com i també es pot adquirir a través de la mateixa web. Els beneficis extrets de la venda de l’àlbum al llarg de l’estiu aniran destinats a Greenpeace. «Ens venia de gust tenir aquest gest i amb aquesta iniciativa creiem que és una bona forma de tirar-ho endavant». MediterrÀniam no farà concerts fins, com a mínim, el mes de setembre