El convent de Sant Francesc acull, durant tot el mes d’agost, l’exposició Un amor suprem, xarxes en la creació dissident, una exposició creada per dones que busca amplificar les veus que han estat sistemàticament silenciades o menys visibilitzades i que tenen una aproximació no-convencional a la seva creació artística, des de diferents disciplines, per oferir una mirada perifèrica i global a diferents problemàtiques i conflictes. Aquesta mostra representa una perspectiva molt territorial, ja que té la participació d’artistes establertes al Berguedà i membres del col·lectiu i de la comunitat artística del Konvent: Valentina Risi, Anaïs Loison, Venus Villa, Alicia Calle, Anna Benet, Júlia Faura i Ivana Ray Singh.

Enguany, l’edició aplegarà diferents disciplines, com pintura, mural, text, ceràmica, una part audiovisual a càrrec de Venus Villa, i també pintura en lona. Una de les exposicions serà de la guardiolenca Anna Benet, que presenta l’exposició de peces de ceràmica titulada Tares. És la mostra d’un conjunt de peces que sorgeixen de la reflexió sobre els límits entre l’art i l’artesania. L’exposició, que segueix la reflexió iniciada per Octavi Serra en la mostra Inútil que precedeix a la d’Anna Benet al cicle Contemporanis, planteja preguntes al voltant de què és el que passa quan traiem la utilitat a un objecte utilitari, en què es converteix.

L’exposició, que es va inaugurar al principi de mes, s’allargarà fins al 29 d’agost i l’horari d’obertura al públic serà el següent: les tardes de divendres a diumenge, de 17 a 20 h, i els matins de dissabte i diumenge, d’11 a 14 h. L’entrada serà lliure i conviurà amb l’exposició permanent de la comparseria de la Patum.