Josep Maria Espinàs va edificar un imponent conjunt literari a partir de les excursions que va dur a terme per diverses regions de Catalunya i la península. La Campana, ara integrada al grup Penguin Random House, enceta la reedició dels volums de la col·lecció «A peu».

El caminar d’Espinàs era calmós, concebia aquesta noble activitat com un espai de tranquil·litat, contemplació i reflexió i defugia presses absurdes i xerrameques estèrils. Li agradava aturar-se i parlar amb la gent dels llocs que trepitjava, palpar el batec i la vida dels indrets, ja fos a Catalunya, Castella, Galícia, Mallorca o el País Basc, entre moltes altres terres que va recórrer pas a pas.

La Campana ha iniciat la reedició de la col·lecció A peu -tapa dura i il·lustració de Pep Montserrat- amb tres títols emblemàtics: Viatge a la frontera de la llengua. A peu per la Llitera, L’últim traginer. A peu pel Pallars i la Vall d’Aran i A la taula dels altres. A peu pel Priorat. El segell del qual en va ser part indispensable el mateix Espinàs durant dècades torna a posar d’actualitat un conjunt literari que fa patent el valor de la coneixença de l’altre i les virtuts de la conversa espontània i sincera. Cròniques de viatge, relats introspectius i narracions de la vida quotidiana que mantenen intacte el seu vigor.