El cineasta i dramaturg Esteve Soler Miralles serà el nou director del Clam. Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, segons ha anunciat l'organització del certamen aquest dimarts. El també col·laborador d'aquest diari s'encarregarà de marcar les línies de la propera edició

L’objectiu, explica la junta del Clam, és encarar una nova etapa que reivindiqui el llegat del festival i el converteixi en una cita imprescindible del gènere, tant al país com a l’estranger. El director sortint de festival, Serafí Vallecillos, ha estat un dels impulsors de la tria d’Esteve Soler i es mantindrà col·laborant en l’ entitat amb la voluntat d’assegurar un relleu de futur.

Esteve Soler té una llarga trajectòria en el món del cinema i les arts escèniques. És un dels dramaturgs catalans de més difusió internacional, amb traduccions a 18 idiomes diferents i un centenar d’estrenes a teatres de tot el món. Com a cineasta, els seus treballs s’ han presentat a festivals com SXSW, Sant Sebastià, Karlovy Vary, BFI London, Sitges, Clermont-Ferrand, Málaga i Valladolid, entre molts altres. Ha guanyat els premis Gaudí, Serra d’Or i Butaca i ha estat finalista dels Max i els Goya.

El manresà ha volgut manifestar el seu agraïment a Serafí Vallecillos i a la resta de l’equip per la confiança atorgada i per l’oportunitat de dinamitzar un projecte carregat de reptes il·lusionants.

El Clam ja ha començat a preparar la propera i renovada edició assistint als festivals de Canes i Venècia, amb l’ànim de considerar futurs títols per a la secció oficial, i tindrà també presència durant les imminents cites cinèfiles de Sant Sebastià i Sitges.

Durant els seus 18 anys de història, el Clam celebrat l’any passat a Manresa, Navarcles i Sant Fruitós, ha portat i homenatjat a noms tan importants del cinema i la lluita social com Elías Querejeta, Jafar Panahi, Agustí Villaronga, Josefina Molina,