Antonio Gasset, director i presentador durant anys del programa de La 2 "Días de cine", ha mort aquest dimecres. Fa cinc anys, el periodista i crític cinematogràfic va deixar el veterà espai televisiu per voluntat pròpia, que va passar assumir Cayetana Guillén Cuervo.

Gasset també va treballar en programes com Informe semanal i Off cinema, encara que després va dirigir 13 anys "Días de cine", on s'havia fet popular per la seva ironia sobre la televisió i el setè art. De fet, és considerat mestre d'un humor sarcàstic que ha deixat empremta en el periodisme cultural espanyol, tot i que, com ell mateix va admetre, mai ha dedicat "més de cinc minuts a escriure una entradeta".

L'Acadèmia el va reconèixer amb el Premi de Comunicació Alfonso Sánchez en 2011.

Figura clau per al cinema

Antonio Gasset Dubois -el seu primer cognom li ve del filòsof José Ortega y Gasset, del qual és nebot segon-, ha ensenyat, en opinió de l'Acadèmia, "a apreciar el cinema i a descobrir-lo en totes les seves facetes en aquest espai de la televisió pública, al qual va arribar després de ser ajudant de direcció d'Informe semanal, del qual va ser subdirector; participar com a actor en diverses pel·lícules durant els anys 70 i principis dels 80, entre altres en 'Arrebato'; i dirigir diversos curts, entre els quals figura 'Los hábitos del incendiario".