La banda Txarango ha anunciat aquest dijous la seva separació definitiva sense poder fer el conjunt de concerts que havia anunciat i que es van ajornar per la pandèmia, i ha agraït als seus seguidors: "Gràcies de tot cor a totes les ànimes boniques que heu format part d'aquest camí".

En un comunicat, la banda ha explicat que fa un temps van anunciar la seva separació amb un últim disc i una última gira, però que després de gravar l'àlbum va arribar la pandèmia "portant amb ella una situació nova per a tots, que va obligar a desmuntar i cancel·lar la gira". Així ho explicaven al seu perfil d'Instagram.

El grup també ha anunciat que retornarà els diners a totes les persones que van comprar entrades pel Clownia 2019 i que durant aquest any i mig les han conservat amb l'esperança que finalment se celebrés el festival.

Així, es cancel·la definitivament la gira "El gran circ", concebuda en una carpa de circ itinerant, i el grup s'acomiada amb concerts i actes solidaris en mig món, col·laboracions amb una infinitat d'artistes i discos com "Benvinguts al llarg viatge", "Som riu", "El cor de la terra", "Tanca els ulls", "De vent i ales" i "El gran ball". "Durant aquest temps ens hauria encantat poder fer alguns concerts de comiat on celebrar en directe les cançons, com ho hem fet tantes vegades al llarg d'aquests anys, i acomiadar aquest viatge amb una gran festa; però la situació ho ha fet impossible", ha afegit el grup.

"Tot viatge té un principi i un final i ara ha arribat el nostre. Avui, amb l'alegria de qui sap que ha pogut viure una aventura extraordinària, us comuniquem que ho deixem aquí. Ho tanquem amb un somriure al cor. Un somriure gegant", ha ressaltat.

COMIAT "PENDENT" ALS ESCENARIS

La banda ha dit que ha estat un "viatge llarg, ple de reptes i aprenentatges, intens com la vida que es viu al màxim" i que per als integrants el grup ha ocupat la seva vida durant més d'una dècada, però que ara els toca deixar espai per viure altres coses. "Sabem que ens ha quedat pendent un comiat als escenaris, potser un dia el camí i les condicions ens ho deixin fer", ha subratllat la banda en el comunicat.