El prestigiós grup vocal The Kings Singers ha estrenat aquest cap de setmana l’obra 'Spring, the sweet spring' del compositor igualadí Carles Prat. L’obra, que va ser guardonada entre més de 200 peces en l’edició 2020 del premi internacional de composició My first 50 years promoguda per l’Associazione Emiliano Romagnola Cori, va ser estrenada en primícia en el concert que The Kings Singers van oferir al Teatro Celebrazioni de Bolonya.

'Spring, the sweet spring' basada en un poema de Thomas Nashe, està escrita expressament per les veus dels integrants The Kings Singers (6 veus masculines) i va ser premiada en aquest certament internacional juntament amb una altra composició de Carles Prat, l’obra 'Winter stars', que va guanyar el premi en la categoria de 8 veus i que va ser estrenada el març d’aquest any a Bucarest a càrrec del Corul Madrigal de Romania, el Cor Nacional. Totes dues obres seran pròximament editades per l’editorial Hal Leonard dels Estats Units.

The Kings Singers és un grup vocal de reconegut prestigi internacional, amb més de 50 anys de trajectòria, que ha trepitjat els millors escenaris arreu del món. Són mundialment reconeguts per les acurades i treballades interpretacions que fan del repertori més variat des de música del Renaixement, medieval, clàssica i obres contemporànies i de música moderna.

El perfil de Prat

Carles Prat va passar en l'inici de la seva formació per l'Escolania de Montserrat i l'Escola Municipal de Música d'Igualada. Més endavant, va cursar estudis de Cant Clàssic a l'Escola Superior de Música de Catalunya, amb els professors Francesc Garrigosa i Mireia Pintó. El 2011 finalitzà el Master d'òpera a la Hochschule für Musik und Tanzt Köln amb el professor Josef Protschka.

La seva principal dedicació és el cant, però paral·lelament també va realitzar estudis de composició amb la professora Concepció Ramió i d'instrumentació amb Albert Guinovart. Les seves obres abracen diferents estils i tota mena de formacions. Des d'obres per a instrument solista, obres per a grup de cambra, per a orquestra, per a cor, orgue, cobla i també per a intruments tradicionals.

Entre els diferents estils que abraça la seva composició trobem música per a formació de cambra, orquestra i cors de nivell professional i també obres amb un vessant més pedagògic adreçades a estudiants. També per a contes infantils en el recull Sopa de contes i també una cantata per a cor i orquestra en contra de la proliferació dels nens soldat titulada Àngel perdut.