El teatre Kursaal acull des de les 20 hores el lliurament dels Premis Regió7 2021. Més de 300 persones assisteixen a l'entrega d'uns guardons que fan tribut a l’emprenedoria, el relleu generacional i a la tasca social d’institucions i personalitats. A l’acte, presidit per l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, també hi assisteixen altres personalitats com el conseller delegat de Prensa Ibérica, Aitor Moll, així com lectors, anunciants, regidors de la ciutat.

L'esdeveniment durarà entorn d’una hora i quart i al final se servirà un piscolabis al vestíbul.

Els premis Actius Socials i Ambaixador van a parar al SIAD de Manresa i a Miquel Vilardell, que donen a la llista de guardonats un fort component social a través del reconeixement d’un servei que dedica una atenció especial a la violència domèstica i d’un metge d’amplíssim recorregut que dona el seu nom a la reflexió més rigorosa que s’ha fet sobre la sostenibilitat del sistema sanitari català.

11

Tots els guardonats dels premis Regió7 2021 Redacció

Els premis Empresa i Ciència coincideixen a reconèixer dues trajectòries marcades per la capacitat emprenedora i l’ambició. El reconeixement empresarial és per a Conserves Ferrer, una companyia familiar amb seu a Santpedor que, partint de Sant Llorenç de Morunys, ha crescut fins a escampar els seus productes pel món; i el guardó Ciència i Tecnologia és per a Sateliot, una companyia fundada pel manresà Jaume Sanpera que ha portat l’ambició encara més enllà, fins a situar un satèl·lit en òrbita. Els premis Esports i Cultura van a parar a dues dones que representen la generació que ha assolit la plenitud i la que pren el relleu: Mont Plans, una de les grans actrius de l’escena catalana, nascuda el 1948, i Mireia Badia, nascuda el 1996 i enguany enfilada al subcampionat del món d’enduro.

També és una glossa al relleu generacional el premi Comunicació, que és per al degà dels periodistes de la Catalunya Central, Josep Tomàs Cabot, però inclou enguany un accèssit per a Nadine Romero. El jurat ha volgut traçar un cercle entre un representant destacat del periodisme tradicional i les noves tecnologies de la comunicació, una realitat emergent que encara no ha assolit un nivell de maduresa, però que, en el cas de la tiktoker manresana, mereix un subratllat per haver aconseguit desenes de milers de seguidors en català.

El premi Tendències, que reconeix i fa visible una activitat artística emergent, guardonarà l’arquitecte Martí Campabadal i el creatiu publicitari Àlex Garcia.